Vepřová pečeně s kořením Steak 7 pepřů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřová krkovička
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 8 polévková lžíce Koření Steak 7 pepřů
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 182.2 mg
  • Draslík 53.6 mg
  • Vláknina 945 mg
  • Vitamín A 945 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou krkovici vcelku (bez kosti) omyjeme, osušíme, celou krkovici potřeme olejem, rozetřeným česnekem se solí a posypeme drceným kmínem a kořením Steak 7 pepřů.

  • 2

    Maso vložíme do pekáče a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 220 °C. Při této teplotě pečeme 20 minut, když maso začne mít zlatohnědou kůrku, pak teplotu snížíme na 170 °C - 180 °C a pečeme přibližně 40-45 minut.

  • 3

    Když do upečeného masa píchneme vidličkou a vytéká čistá šťáva - je hotové.

  • 4

    Upečené maso necháme asi 15 minut odpočinout, pak ho dáme na mísu. Zakryjeme a prudce necháme v chladničce zchladit.

  • 5

    Vychladlé maso pokrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu