Těstoviny s masem a lilkem na italský způsob
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 120 g Žampiony čerstvé
- 600 g Vepřové kotlety
- 255 g Těstoviny Tagliatelle
- 300 g Rajčata Cherry
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 3 kávová lžička Sůl
- 1.5 kávová lžička Chilli omáčka
- 5.5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 2 kávová lžička Protlak rajčatový
- 1 ks Lilek
- 1 ks Pórek
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Bazalka
- 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 22 g
- Sodík 588 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 74.7 mg
- Draslík 783.3 mg
- Vláknina 15444.7 mg
- Vitamín A 15444.7 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý lilek pokrájíme na plátky, osolíme (1 lžička sůl) a necháme 45 minut "vypotit".
-
2
Omytý pórek pokrájíme na tenké nudličky. Omytá cherry rajčata rozkrájíme na poloviny. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Čerstvou bazalku a tymián nasekáme nadrobno. Oloupaný česnek drobně pokrájíme. Slaninu pokrájíme na tenké proužky.
-
3
Lilek opláchneme pod vodou a osušíme. V pánvi na 1 lžíci slunečnicového oleje lilek krátce restujeme dozlatova. Vyjmeme z pánve, přidáme další 2 lžíce slunečnicového oleje, rozpálíme, přidáme slaninu, pórek, česnek a postupně žampiony, promícháme a restujeme vše 2 minuty dozlatova. Přimícháme chilli omáčku, rajčatový protlak, bazalku s tymiánem a vše smažíme ještě 1-2 minuty.
-
4
Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké nudličky, které osolíme a opepříme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
-
5
Do většího hrnce dáme vařit vodu a podle návodu italské těstoviny Tagliatelle uvaříme al dente - aby byly pevné, ale ne tvrdé. Do scezených těstovin dáme 1 lžičku olivového oleje a promícháme je.
-
6
Ve větší pánvi rozpálíme 3 lžíce slunečnicového oleje a pokrájené maso za stálého míchání orestujeme dozlatova.
-
7
Všechny ingredience smícháme a podáváme.