Telecí brzlíky na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1257 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 276.8 mg
- Draslík 552.6 mg
- Vláknina 2432 mg
- Vitamín A 2432 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí brzlíky dobře očistíme a vypereme v několika vodách.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Na polovině tuku ji osmažíme dorůžova, přidáme papriku, necháme zpěnit a podlijeme trochou teplé vody.
-
3
Do tohoto základu vložíme brzlíky, mírně osolíme a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení brzlíky obracíme a přiléváme teplou vodu.
-
4
Měkké brzlíky vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z druhé poloviny tuku a z prosáté mouky, zalijeme vlažnou vodou a mlékem a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
-
5
Před koncem varu omáčku podle chuti dosolíme, přilijeme do ní smetanu a procedíme ji.
-
6
Brzlíky nakrájíme na plátky a přeléváme omáčkou.