Kotlety na grilu s grapefruitovou salsou
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 6 kávová lžička Pepř 4 barev
- 1 ks Grapefruity
- 5 ks Olivy černé
- 4 ks Vepřové kotlety
- 5 ks Olivy zelené
- 1.5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Rajčata
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Kapary
- 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1831 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 69 mg
- Draslík 572.4 mg
- Vláknina 26663.9 mg
- Vitamín A 26663.9 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety o síle asi 1.5 cm omyjeme, osušíme, osolíme, potřeme olivovým olejem a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Pak kotlety na chvíli odložíme, než připravíme salsu.
-
2
Grapefruitová salsa:
-
3
Oloupaný a očištěný grapefruit z bílé slupky (jen čistá dužina) pokrájíme na malé kousíčky a dáme do mísy. Přidáme k němu zelené a černé olivy bez pecek, které též drobně pokrájíme. Ještě přidáme omytou, drobně pokrájenou petrželku, pokrájené kapary, panenský extra olivový olej a pokrájená sušená rajčata. Směs dobře promícháme.
-
4
Kotlety grilujeme přibližně 4-6 minut z každá strany ve středně vyhřátém grilu.
-
5
Grilované kotlety dáme na vyhřáté talíře. Každou ozdobíme 2 lžícemi salsy a podáváme.