Fazolová polévka s chilli a pivem
Suroviny
- 700 g Rajčata
- 250 g Fazole červené sterilované
- 250 g Hovězí maso mleté
- 60 g Protlak rajčatový
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 800 ml Hovězí vývar základní
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 197 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 5 g
- Sodík 560 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 25.8 mg
- Draslík 657.2 mg
- Vláknina 8245.7 mg
- Vitamín A 8245.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na kostky.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přisypeme kmín, papriku, chilli, maso, vše promícháme a restujeme. Poté zalijeme vývarem, přimícháme rajčata, protlak, pivo, bobkový list, sůl, pepř a vaříme zhruba 40 minut. Na závěr vmícháme fazole bez nálevu, prohřejeme a polévku podáváme.