Fazolová polévka s chilli a pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 700 g Rajčata
  • 250 g Fazole červené sterilované
  • 250 g Hovězí maso mleté
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 560 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 25.8 mg
  • Draslík 657.2 mg
  • Vláknina 8245.7 mg
  • Vitamín A 8245.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přisypeme kmín, papriku, chilli, maso, vše promícháme a restujeme. Poté zalijeme vývarem, přimícháme rajčata, protlak, pivo, bobkový list, sůl, pepř a vaříme zhruba 40 minut. Na závěr vmícháme fazole bez nálevu, prohřejeme a polévku podáváme.

Komentáře k receptu