Peprná meruňková omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kompot meruňkový
  • 3 kávová lžička Pepř růžový celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tabasco
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 15.9 mg
  • Draslík 71.3 mg
  • Vláknina 1642.8 mg
  • Vitamín A 1642.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kompotované meruňky necháme okapat a asi 5min podusíme na rozehřátém másle.

  • 2

    Přidáme brandy, meruňkovou šťávu, celý růžový pepř, ochutíme solí a provaříme do mírného zhoustnutí.

  • 3

    Poté přimícháme světlou omáčku a smetanu, dochutíme solí, pepřem a tabascem.

  • 4

    Omáčka je vhodná k mořským plodům, zejména k obřím krevetám.

Komentáře k receptu