Pivní polévka s bylinkami a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 175 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Celer bulvový
  • 400 g Chléb konzumní
  • 200 g Pórek
  • 60 g Slanina vepřová
  • 700 g Kosti hovězí řídké
  • 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 5 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Pažitka
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 732 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 710 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 97.8 mg
  • Draslík 1032.2 mg
  • Vláknina 23503.4 mg
  • Vitamín A 23503.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu očistíme, cibuli oloupeme, pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, slaninu nakrájíme na kostičky, pažitku, majoránku a petrželovou nať drobně nasekáme, česnek prolisujeme.

  • 2

    Z chleba odkrojíme kůrku a střídku drobně pokrájíme.

  • 3

    Nejprve připravíme vývar z kostí, kořenové zeleniny, cibule, pepře a soli. Vaříme na mírném plameni, aby se polévka jen „táhla“.

  • 4

    V hrnci se silným dnem rozpustíme slaninu a orestujeme na ní pórek nakrájený na tenká kolečka, přilijeme scezený vývar a pivo. Dobře promícháme s bylinkami, česnekem a chlebem. Vaříme asi 5 minut. Poté přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu z vývaru a dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu