Klobásy s jehněčím masem
Suroviny
- 200 g Slanina vepřová
- 300 g Vepřová uzená plec
- 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 kg Jehněčí maso
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 42 g
- Sodík 784 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 186 mg
- Draslík 100 mg
- Vláknina 521 mg
- Vitamín A 521 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1588.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, česnek utřeme se solí, jehněčí i uzené maso umeleme.
-
2
V míse smícháme všechny ingredience a vymícháme hladkou a kompaktní hmotu.
-
3
Asi 3 metry střívka namočíme, poté propláchneme vodou, obrátíme je a směsí plníme na délku zhruba 12 centimetrů.