Zapečené topinky s pivní směsí a křenem
Suroviny
- 100 g Sýr Čedar
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 8 krajíc Chléb konzumní
- 400 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 80 ml Olej rostlinný
- 0.333333 kávová lžička Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Křen
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 34 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 32.3 mg
- Draslík 68 mg
- Vláknina 541 mg
- Vitamín A 541 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky chleba osmažíme na rozpáleném oleji a potřeme po obou stranách česnekem.
-
2
V míse smícháme jemně nastrouhaný sýr se změklým máslem, moukou, pivem, solí, hořčicí a v rendlíku za neustálého míchání uvaříme hustou směs. Osmažené plátky chleba potřeme směsí, každý posypeme jemně nastrouhaným křenem a klademe na plech vyložený pečícím papírem, v předehřáté troubě zprudka zapečeme.
-
3
Hotové topinky zdobíme jemně posekanou petrželovou natí.