Plněné hřebenatky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 250 g Žampiony - sterilované
  • 200 ml Víno bílé
  • 250 ml Voda pitná
  • 40 ml Zakysaná smetana
  • 500 ml Bešamel
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 8 ks Hřebenatka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1131 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 139.7 mg
  • Draslík 624 mg
  • Vláknina 4089.5 mg
  • Vitamín A 4089.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z hřebenatek vyjmeme, dáme do hrnce, zalijeme 250 ml vody a vínem, přidáme cibuli, sůl a pepř. Necháme 15 minut ohřívat. Poté maso vyjmeme, smícháme s žampiony a bešamelem, do kterého jsme vmíchali žloutek a smetanu.

  • 2

    Směs osolíme a opepříme, naplníme jí lastury a posypeme strouhaným sýrem.

  • 3

    Zapékáme při 200 °C 20 minut.

Komentáře k receptu