Paštika z králíka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Králičí maso
  • 12 g Mléko odtučněné sušené
  • 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Ořechy lískové
  • 300 g Slanina vepřová
  • 500 g Vepřová krkovička
  • 24 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 6 g Petržel - nať
  • 300 g Vepřová plec
  • 50 g Játra králičí
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 50 g Ledvinky jehněčí
  • 500 g Králík hřbet
  • 100 g Vepřový lalok
  • 120 ml Víno bílé
  • 20 ml Koňak Armaňak
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 694 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 1249 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 191.3 mg
  • Draslík 485.2 mg
  • Vláknina 3323 mg
  • Vitamín A 3323 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso, játra, ledvinky pokrájíme na menší kousky. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek, bobkový list, tymián, víno, utřený česnek a papriku.

  • 2

    Dobře promícháme a necháme odležet přes noc.

  • 3

    Králičí maso umeleme najemno, hřbet necháme vcelku.

  • 4

    Smícháme s marinovanou směsí, přidáme sušené mléko, mouku, vejce, nasekanou petrželku, koňak a oříšky.

  • 5

    Směs dobře promícháme.

  • 6

    Zapékací pekáček vyložíme na dně a bocích slaninou, naplníme polovinou směsi, navrch dáme maso z králičího hřbetu a překryjeme zbytkem směsi.

  • 7

    Vršek překryjeme slaninou, navrch poklademe tymiánem.

  • 8

    Paštiku pečeme v troubě při 180°C 90 minut.

Komentáře k receptu