Rýžové koláčky s pikantní omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Vepřové maso mleté
  • 115 g Rajčata Cherry
  • 150 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Krevetová pasta
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 6 ks Chilli paprička sušená
  • 4 ks Koriandr celý
  • 10 ks Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 hrnek Voda pitná
  • 1 hrnek Olej rostlinný
  • 1 hrnek Kokosové mléko
  • 1 hrnek Rýže jasmínová
  • 2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
  • 1 polévková lžíce Cukr palmový
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Datlová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2194 kcal
  • Sacharidy 228 g
  • Tuky 136 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 143 g
  • Cholesterol 20.7 mg
  • Draslík 3248.5 mg
  • Vláknina 91833 mg
  • Vitamín A 91833 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 279.3 mg
  • Vitamín E 11.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z chilli papriček odstraníme stonky a většinu semínek. Na cca 20 min je namočíme do teplé vody, poté osušíme a dáme do hmoždíře. Přidáme sůl a rozdrtíme na prášek. Vložíme nakrájenou šalotku, posekaný česnek, koriandrový kořen a pepř a vše společně rozdrtíme na hrubší prášek.

  • 2

    Kokosové mléko vlijeme do hrnce a vaříme, dokud se nezačne srážet. Vmícháme rozdrcený kořeněný prášek a povaříme další 2-3 min. Poté vmícháme krevetovou pastu a vaříme ještě 1 min. Přidáme maso, důkladně promícháme a vaříme 5-10 min. Přisypeme nakrájená rajčátka, vmícháme rybí omáčku, palmový cukr a datlovou šťávu. Povaříme do zhoustnutí. Nakonec za stálého míchání přisypeme drcené burské oříšky, nadrobno nasekanou jarní cibulku, odstavíme a necháme vychladnout.

  • 3

    Rýži důkladně propláchneme, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a zakryjeme hermetickou pokličkou. Přivedeme k varu a na mírném ohni necháme táhnout cca 15 min. Poklici sejmeme, rýži promícháme, vyklopíme na lehce vymaštěný plech a uhladíme. Vložíme do trouby a při nízké teplotě necháme schnout do druhého dne dotuha.

  • 4

    Vysušenou rýži vyklopíme a rozlámeme na menší kousky. Koláčky poté postupně osmažíme na rozpáleném oleji cca 1 min. Po vyjmutí necháme okapat a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu