Řízky obalované v tapenádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Tuňák v oleji
  • 100 g Strouhanka
  • 900 g Vepřová kýta
  • 125 g Olivy černé
  • 80 g Ančovičky konzervované
  • 50 ml Olej olivový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 943 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 202.6 mg
  • Draslík 657.8 mg
  • Vláknina 2111.5 mg
  • Vitamín A 2111.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso navrchu nařízneme do mřížky. Olivy, česnek, ančovičky, tuňáka a olivový olej rozmixujeme na tapenádu. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Tapenádou potřeme maso, které dále obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance.

  • 3

    Osmažíme 10 minut z každé strany na rozpáleném másle.

Komentáře k receptu