Rybí doedoeh
Suroviny
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Fenyklová semínka
- 1 ks Cibule
- 4 ks Chilli paprička
- 1 ks Galgan
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Makrela - filety
- 1 hrnek Kokosový krém
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Datle sušené
- 1.2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 35 g
- Sodík 218 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 116.7 mg
- Draslík 666.2 mg
- Vláknina 1709.5 mg
- Vitamín A 1709.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Datlovou dužinu namočíme do vody. Filé z ryby opláchneme studenou vodou a osušíme na papírové utěrce. Vložíme do mělkého talíře a osolíme. Datlovou dužinu scedíme, maso přelijeme vylouhovanou šťávou, cca 30 minut necháme marinovat.
-
2
Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, oloupaný laos nakrájíme. Obojí společně s česnekem a dvěma chilli papričkami bez semínek rozetřeme v hmoždíři na jemnou hmotu. Na závěr přidáme mletý koriandr, kurkumu, fenyklová semínka a cukr.
-
3
V pánvi rozpálíme polovinu oleje, rybu na něm restujeme cca 5 minut a odložíme.
-
4
Pánev vytřeme, rozpálíme zbytek oleje, osmahneme na něm zbytek koření. Vmícháme kokosový krém a na mírném ohni několik minut povaříme. Vložíme maso, krátce prohřejeme. Dle chuti osolíme a opepříme.
-
5
Rozdělíme na talíře, posypeme strouhanými chilli papričkami a podáváme.