Ořechová jehněčí kýta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 120 g Mrkev kořen
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 4 g Bazalka
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 4 g Rozmarýn čerstvý
  • 200 g Jehněčí kosti
  • 300 ml Víno bílé
  • 80 ml Ořechový olej
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Jehněčí kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 110 mg
  • Draslík 641.6 mg
  • Vláknina 4566.3 mg
  • Vitamín A 4566.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme, opepříme a zalijeme olejem.

  • 2

    Necháme marinovat 48 hodin.

  • 3

    Kosti dáme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme do zhnědnutí, přidáme pokrájenou zeleninu a bylinky.

  • 4

    Povaříme 10 minut, poté přilijeme polovinu vína a 150ml vody.

  • 5

    Uvedeme k varu a přiklopené vaříme 60 minut.

  • 6

    Hotový vývar přecedíme a necháme vychladnout.

  • 7

    Kýtu osmahneme na rozpálené pánvi a poté pečeme při 200°C 30 minut.

  • 8

    Do vypečené šťávy z masa přilijeme vývar, zbytek vína a sekané ořechy.

  • 9

    Osolíme a opepříme a povaříme 2 minuty.

Komentáře k receptu