Ořechová jehněčí kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 50 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 110 mg
- Draslík 641.6 mg
- Vláknina 4566.3 mg
- Vitamín A 4566.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osolíme, opepříme a zalijeme olejem.
-
2
Necháme marinovat 48 hodin.
-
3
Kosti dáme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme do zhnědnutí, přidáme pokrájenou zeleninu a bylinky.
-
4
Povaříme 10 minut, poté přilijeme polovinu vína a 150ml vody.
-
5
Uvedeme k varu a přiklopené vaříme 60 minut.
-
6
Hotový vývar přecedíme a necháme vychladnout.
-
7
Kýtu osmahneme na rozpálené pánvi a poté pečeme při 200°C 30 minut.
-
8
Do vypečené šťávy z masa přilijeme vývar, zbytek vína a sekané ořechy.
-
9
Osolíme a opepříme a povaříme 2 minuty.