Hovězí na zázvoru se špagetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Zázvor celý
  • 5 g Chilli paprička
  • 150 g Fazolové klíčky
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 500 g Špagety
  • 10 ml Olej olivový
  • 30 ml Omáčka sójová
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 804 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 542 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 462.3 mg
  • Vláknina 3527.5 mg
  • Vitamín A 3527.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je, vrátíme do hrnce, vmícháme lžíci arašídového oleje.

  • 2

    Na lžíci arašídového oleje smažíme na velké pánvi doměkka kolečka cibule. Přidáme drcený česnek, strouhaný zázvor a chilli papričky. Přidáme na nudličky nakrájené hovězí maso a smažíme je zprudka, průběžně promícháváme dohněda.

  • 3

    Ochutíme sójovou omáčkou, sezamovým olejem, fazolovými klíčky a koriandrem. Ochutnáme, v případě potřeby osolíme, opepříme, případně přidáme chilli, dále mícháme, až se všechny složky prohřejí. Potom maso přendáme do nahřáté misky, na pánev přidáme zbývající arašídový olej a dáme do něj těstoviny. Promícháme je při vyšší teplotě, aby se prohřály. Upravíme na talíře, navrch rozložíme hovězí maso a podáváme.

Komentáře k receptu