Hovězí na zázvoru se špagetami
Suroviny
- 60 g Cibule
- 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Zázvor celý
- 5 g Chilli paprička
- 150 g Fazolové klíčky
- 10 g Koriandr čerstvý
- 500 g Špagety
- 10 ml Olej olivový
- 30 ml Omáčka sójová
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 804 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 24 g
- Sodík 542 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 462.3 mg
- Vláknina 3527.5 mg
- Vitamín A 3527.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je, vrátíme do hrnce, vmícháme lžíci arašídového oleje.
-
2
Na lžíci arašídového oleje smažíme na velké pánvi doměkka kolečka cibule. Přidáme drcený česnek, strouhaný zázvor a chilli papričky. Přidáme na nudličky nakrájené hovězí maso a smažíme je zprudka, průběžně promícháváme dohněda.
-
3
Ochutíme sójovou omáčkou, sezamovým olejem, fazolovými klíčky a koriandrem. Ochutnáme, v případě potřeby osolíme, opepříme, případně přidáme chilli, dále mícháme, až se všechny složky prohřejí. Potom maso přendáme do nahřáté misky, na pánev přidáme zbývající arašídový olej a dáme do něj těstoviny. Promícháme je při vyšší teplotě, aby se prohřály. Upravíme na talíře, navrch rozložíme hovězí maso a podáváme.