Restovaná játra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 200 g Sádlo vepřové škvařené
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Koření mexické
  • 1 kg Játra vepřová
  • 1 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 483 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 518.7 mg
  • Draslík 617.8 mg
  • Vláknina 2021.8 mg
  • Vitamín A 2021.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánev dáme sádlo, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky slaninu.

  • 2

    Až začne cibule pěnit, přidáme na plátky nakrájená játra a na proužky papriku, posypeme kořením, kmínem, přidáme worcester a za stálého obrácení játra restujeme přibližně 10 minut.

  • 3

    Hotová játra nakonec podle chuti osolíme.

Komentáře k receptu