Cukety se šunkovou náplní
Suroviny
- 150 g Rýže neloupaná (Natural)
- 100 g Šunka dušená
- 125 g Mozzarella
- 850 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Tabasco
- 2 ks Cibule
- 2 ks Cuketa
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 13 g
- Sodík 973 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 14.3 mg
- Draslík 798.9 mg
- Vláknina 12685.2 mg
- Vitamín A 12685.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vývarem vsypeme rýži, trochu soli a uvedeme do varu. Vaříme pod pokličkou 30-35 minut. Omyté cukety podélně rozpůlíme a dužinu vydlabeme tak, aby zůstal asi 1 cm široký okraj. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme rajčata i s nálevem, cuketovou dužinu, sůl, pepř a tabasco. Omáčku podusíme asi 15 minut.
-
2
Uvařenou rýži smícháme s mozzarellou nakrájenou na kostičky, s nasekanou bazalkou a nadrobno nakrájenou šunkou. Směs osolíme, opepříme a naplníme do vydlabaných cuket.
-
3
Rajčatovou omáčku vlijeme do zapékací mísy, vložíme do ní cukety a pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
-
4
Podáváme s bagetou.