Rýžové vlasové nudle s jarními závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 340 g Vepřová pečeně
  • 55 g Nudle rýžové
  • 115 g Fazolové výhonky
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 8 ks Rýžový papír
  • 1 hrst Máta
  • 3 stroužek Česnek
  • 8 plátek Salát hlávkový
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.5 hrnek Ořechy burské pražené
  • 1.5 hrnek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • 1 polévková lžíce Arašídová pomazánka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 746 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 683 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 115.3 mg
  • Draslík 838.4 mg
  • Vláknina 14690.8 mg
  • Vitamín A 14690.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nudle necháme do změknutí namáčet v teplé vodě. Poté je scedíme, vložíme do hrnce s vroucí vodou a povaříme 2 - 3 minuty. Scedíme, propláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a vložíme do mísy. Přidáme nastrouhanou mrkev, ochutíme cukrem a přelijeme rybí omáčkou.

  • 2

    Připravíme závitky. Maso nakrájíme na nudličky, krevety uvaříme, odstraníme ulity a vnitřnosti a rozkrojíme na poloviny. Všechny rýžové papíry namočíme v míse s teplou vodou a položíme na pracovní plochu. Položíme na něj list salátu, 1 - 2 lžičky nudlové směsi, několik nudliček masa, pár fazolových výhonků a několik lístků máty. Srolujeme do válce, v polovině rolování přeložíme oba konce směrem do středu a do vzniklé štěrbiny vložíme dvě krevety. Přidáme několik kousků okurky nakrájené na nudličky a pár koriandrových lístků. Srolujeme do pevného balíčku. Hotové závitky klademe na talíř a zakryjeme vlhkou utěrkou.

  • 3

    Na arašídovou omáčku rozpálíme v malé pánvičce olej. Osmahneme na něm cca 1 min nadrobno nakrájený česnek a chilli papričku spolu s rajským protlakem. Přilijeme vodu a přivedeme k varu. Přidáme arašídovou pomazánku, omáčku hoisin, cukr, šťávu vymačkanou z limety a důkladně promícháme. Na mírném ohni povaříme 3 - 4 minuty. Hotovou omáčku přelijeme do mísy, přidáme rozemleté burské oříšky a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

  • 4

    Každý závitek překrojíme na dvě poloviny, ochutíme lžičkou arašídové omáčky a podáváme.

Komentáře k receptu