Houbové rizoto
Suroviny
- 300 g Rýže loupaná
- 20 g Rýže indiánská
- 50 g Houby sušené
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Pórek
- 1 ks Bujón hovězí
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 13 g
- Sodík 684 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 21.2 mg
- Draslík 678.3 mg
- Vláknina 10840.2 mg
- Vitamín A 10840.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zalijeme houby vodou a povaříme je doměkka.
-
2
Rýži propláchneme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rýži a opečeme. Vmícháme nakrájený česnek, pórek, houby a zalijeme 0.5l vody. Osolíme, opepříme, přidáme papriku, oregano a bujon.
-
3
Promícháme, zakryjeme pokličkou a vaříme.
-
4
Rizoto podáváme teplé.