Houbové rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže loupaná
  • 20 g Rýže indiánská
  • 50 g Houby sušené
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Bujón hovězí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 684 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 21.2 mg
  • Draslík 678.3 mg
  • Vláknina 10840.2 mg
  • Vitamín A 10840.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zalijeme houby vodou a povaříme je doměkka.

  • 2

    Rýži propláchneme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rýži a opečeme. Vmícháme nakrájený česnek, pórek, houby a zalijeme 0.5l vody. Osolíme, opepříme, přidáme papriku, oregano a bujon.

  • 3

    Promícháme, zakryjeme pokličkou a vaříme.

  • 4

    Rizoto podáváme teplé.

Komentáře k receptu