Krůtí prsa na žampionech
Suroviny
- 400 g Krůtí prsa
- 300 g Žampiony čerstvé
- 250 ml Víno bílé
- 250 ml Víno červené
- 100 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 14 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 86.7 mg
- Draslík 922.4 mg
- Vláknina 3423 mg
- Vitamín A 3423 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí prsa nakrájíme na nudličky a osmažíme je v rozpáleném oleji ze všech stran. Poté je vyjmeme a držíme v teple. Do oleje vložíme drobně pokrájenou cibuli, zpěníme ji, přisypeme papriku, usekanou petrželovou nať a žampiony, které jsme očistili a nakrájeli na plátky. Směs chvíli dusíme s trochou vody, poté podlijeme bílým a červeným vínem a vývar vařením zredukujeme na polovinu. Před podáváním směs osolíme, ochutíme pepřem a worcesterem a ve směsi prohřejeme krůtí maso.