Králík marinovaný se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Králík
  • 200 ml Kečup
  • 150 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Omáčka sójová
  • 2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 0.333333 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 590 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 172.7 mg
  • Draslík 1187.2 mg
  • Vláknina 17139.5 mg
  • Vitamín A 17139.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marinádu připravíme z ingrediencí, uvedených v návodu. Králíka naporcujeme, na povrchu uděláme mělké zářezy a maso potřeme připravenou marinádou. Vložíme do mísy, pod fólií necháme do druhého dne marinovat.

  • 2

    V pekáči rozpustíme máslo, na něj poskládáme porce králíka i s marinádou, trochu podlijeme teplou vodou a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme teplou vodou.

  • 3

    V mezičase připravíme zelí. Hlávku zelí zbavíme uvadlých i poškozených listů, rozpůlíme, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na jemné nudličky. Rozkrájené zelí vložíme do hrnce, přidáme sůl, kmín, cukr a ocet. Podlijeme vodou, zelí promícháme a pod poklicí dusíme za občasného míchání, až bude zelí měkké.

Komentáře k receptu