Králík marinovaný se zelím
Suroviny
- 1200 g Králík
- 200 ml Kečup
- 150 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Omáčka sójová
- 2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 2 kávová lžička Majoránka
- 0.333333 kávová lžička Kmín drcený
- 2 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 ks Zelí hlávkové bílé
- 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 18 g
- Sodík 590 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 172.7 mg
- Draslík 1187.2 mg
- Vláknina 17139.5 mg
- Vitamín A 17139.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 122.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marinádu připravíme z ingrediencí, uvedených v návodu. Králíka naporcujeme, na povrchu uděláme mělké zářezy a maso potřeme připravenou marinádou. Vložíme do mísy, pod fólií necháme do druhého dne marinovat.
-
2
V pekáči rozpustíme máslo, na něj poskládáme porce králíka i s marinádou, trochu podlijeme teplou vodou a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme teplou vodou.
-
3
V mezičase připravíme zelí. Hlávku zelí zbavíme uvadlých i poškozených listů, rozpůlíme, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na jemné nudličky. Rozkrájené zelí vložíme do hrnce, přidáme sůl, kmín, cukr a ocet. Podlijeme vodou, zelí promícháme a pod poklicí dusíme za občasného míchání, až bude zelí měkké.