Tortelloni plněné krevetami
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 60 g Rajčata
- 300 g Krevety tygří - loupané
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 80 g Cibulka jarní
- 80 g Cibulka jarní
- 50 g Krevetová pasta
- 125 g Ricotta
- 200 g Nudlové těsto
- 125 ml Vývar rybí
- 1 ks Chilli paprička
- 1 stroužek Česnek
- 1 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1133 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 84.8 mg
- Draslík 208.3 mg
- Vláknina 3298.5 mg
- Vitamín A 3298.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájené jarní cibulky a drcený česnek osmažíme na másle dozlatova a necháme vychladnout. Potom přidáme nakrájené krevety, sýr, bazalku a sůl podle chuti a zamícháme. Plátky těsta rozložíme na pracovní plochu a na každý položíme lžičku krevetové náplně. Okraje těsta potřeme vodou, plátky přehneme na polovinu, uzavřeme je a stočíme. Tortelloni mohou mít rovněž tvar kruhu: na každé kolečko upravíme větší množství náplně, okraje potřeme vodou, navrch položíme druhé kolečko a okraje pevně přitiskneme k sobě. Kolečka již nestáčíme.
-
2
V pánvi zahřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme pastu a krátce osmažíme. Přilijeme vývar pánev zakryjeme pokličkou a 5 minut vaříme.
-
3
V další pánvi rozpálíme zbylý olivový olej, přidáme česnek, jarní cibulky a sušenou chilli papričku a mícháme na malém ohni, až česnek a cibule zezlátnou. Přidáme krevetový vývar a kostičky rajčete, sůl a pepř a prohřejeme.
-
4
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a postupně v ní uvaříme tortelloni. Každou várku vaříme 3-4 minuty, potom těstoviny vyjmeme, vložíme do omáčky a protřeseme. Těstoviny musejí být omáčkou dobře pokryté.