Tortelloni plněné krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Rajčata
  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 g Cibulka jarní
  • 80 g Cibulka jarní
  • 50 g Krevetová pasta
  • 125 g Ricotta
  • 200 g Nudlové těsto
  • 125 ml Vývar rybí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1133 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 84.8 mg
  • Draslík 208.3 mg
  • Vláknina 3298.5 mg
  • Vitamín A 3298.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájené jarní cibulky a drcený česnek osmažíme na másle dozlatova a necháme vychladnout. Potom přidáme nakrájené krevety, sýr, bazalku a sůl podle chuti a zamícháme. Plátky těsta rozložíme na pracovní plochu a na každý položíme lžičku krevetové náplně. Okraje těsta potřeme vodou, plátky přehneme na polovinu, uzavřeme je a stočíme. Tortelloni mohou mít rovněž tvar kruhu: na každé kolečko upravíme větší množství náplně, okraje potřeme vodou, navrch položíme druhé kolečko a okraje pevně přitiskneme k sobě. Kolečka již nestáčíme.

  • 2

    V pánvi zahřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme pastu a krátce osmažíme. Přilijeme vývar pánev zakryjeme pokličkou a 5 minut vaříme.

  • 3

    V další pánvi rozpálíme zbylý olivový olej, přidáme česnek, jarní cibulky a sušenou chilli papričku a mícháme na malém ohni, až česnek a cibule zezlátnou. Přidáme krevetový vývar a kostičky rajčete, sůl a pepř a prohřejeme.

  • 4

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a postupně v ní uvaříme tortelloni. Každou várku vaříme 3-4 minuty, potom těstoviny vyjmeme, vložíme do omáčky a protřeseme. Těstoviny musejí být omáčkou dobře pokryté.

Komentáře k receptu