Kachní chilli s krabím masem a omáčkou z Kešu oříšků
Suroviny
- 170 g Krabí maso mražené
- 55 g Kokosový krém
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 3 ks Chilli paprička
- 2 ks Kafirové listy
- 1 ks Citronová tráva
- 1 ks Galgan
- 1 hrst Koriandr čerstvý
- 2 stroužek Česnek
- 1.4 kg Kachna mražená
- 5 hrnek Voda pitná
- 1 hrnek Ořechy Kešu
- 2 polévková lžíce Koriandr celý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1363 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 114 g
- Sodík 436 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 963.3 mg
- Vláknina 5720.3 mg
- Vitamín A 5720.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachny nejprve naporcujeme. Odřízneme nohy od těl, oddělíme horní a dolní část stehen, každou rozkrojíme na poloviny. Spodní polovinu těla odřízneme nůžkami, prsíčka rozkrojíme příčným řezem, každou část poté dělíme na čtyři menší kousky.
-
2
Maso i kosti vložíme do velkého hrnce a zalijeme vodou. Přidáme limetkové listy, lžičku soli a vaříme 30 - 45 minut do měkka. Poté maso oddělíme od kostí, vývar scedíme a odložíme stranou.
-
3
V mixéru rozdrtíme nadrobno pokrájené chilli papričky bez semínek s cukrem a zbytkem soli. Na pánvičce nasucho cca 1 - 2 minuty osmahneme koriandrová semínka, kmín i nadrobno nasekané kešu oříšky. Přidáme do mixéru spolu s voňatkou, nadrobno pokrájeným galganem, rozmačkaným česnekem i nasekanou šalotkou a rozemeleme vše na homogenní směs. Nakonec přidáme krevetovou pastu, nadrobno krájený koriandrový kořen a důkladně promícháme. Přilijeme hrnek vývaru, vymícháme řídké těsto.
-
4
Směs přelijeme do hrnce s masem, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 20 - 25 min. Přidáme krabí maso, kokosový krém a krátce prohřejeme. Rozdělíme do vyhřátých talířů či misek, dozdobíme nasekaným koriandrem a podáváme např. s vařenou rýží.