Vepřová kýta podle rychtářky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 120 g Slanina vepřová
  • 60 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.5 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 710 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 587 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 161.2 mg
  • Draslík 848.4 mg
  • Vláknina 1582.2 mg
  • Vitamín A 1582.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek utřeme se solí. Připravíme zálivku smícháním vína, pepře, papriky, cukru, worcesteru, sojové omáčky a oleje.

  • 2

    Kýtu nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme a z obou stran je natřeme česnekem utřeným se solí. Na pánvi vyškvaříme slaninu nakrájenou nadrobno. Vyjmeme škvarky a odložíme je a na tuku osmažíme plátky po obou stranách. Poté zalijeme připravenou zálivkou, zasypeme cibulí nakrájenou nadrobno a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obrátíme a je-li třeba, podlijeme horkou vodou. Když je maso téměř měkké, sundáme poklici a šťávu zredukujeme. Maso podáváme posypané slaninovými škvarky.

Komentáře k receptu