Uzená rolka se švestkovou omáčkou
Suroviny
- 60 g Celer bulvový
- 250 g Bramborové knedlíky v prášku
- 500 g Uzená rolka
- 500 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Mrkev kořen
- 3 ks Hřebíček
- 0.5 ks Petržel kořen
- 1 špetka Skořice mletá
- 2 l Voda pitná
- 1 šálek Smetana 16% (pochoutková)
- 2 polévková lžíce Hrozinky
- 4 polévková lžíce Mandle
- 6 polévková lžíce Povidla švestková
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Perník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 44 g
- Sodík 265 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 20.8 mg
- Draslík 275.9 mg
- Vláknina 8150.4 mg
- Vitamín A 8150.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzenou rolku vložíme do vroucí vody a cca deset minut ji povaříme. Poté vodu vyměníme, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli a vaříme, dokud maso nezměkne.
-
2
V mezičase uvaříme omáčku. V rendlíku ve vodě svaříme rozmíchaná povidla s mletým kořením a na nudličky pokrájenými mandlemi, které jsme spařili a oloupali. Do omáčky vmícháme smetanu, nastrouhaný perník, hrozinky a omáčku, následně alespoň čtvrt hodiny vaříme na mírném plameni. Na závěr do omáčky vmícháme cukr.
-
3
Bramborové těsto v prášku připravíme podle návodu, vyválíme z něj váleček, rozkrájíme na stejné kousky a vyvalujeme tenčí kousky. Válečky vaříme ve vroucí vodě zhruba osm minut, poté je vyjmeme, necháme okapat a v míse držíme na teple.
-
4
Na talíře rozdělíme plátky rolky, bramborové válečky a přelijeme švestkovou omáčkou.