Krkonošský kapr s kysaným zelím
Suroviny
- 800 g Kapr obecný
- 500 g Zelí kysané
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.5 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 2 špetka Paprika mletá pálivá
- 1 dl Masový vývar
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 24 g
- Sodík 584 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 1055.9 mg
- Vláknina 7320.8 mg
- Vitamín A 7320.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.2 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
-
2
V hlubší pánvi rozpálíme olej s máslem a porce kapra zprudka osmažíme z obou stran dozlatova.
-
3
Oloupeme cibuli a pokrájíme ji nadrobno. Pak kapra vyjmeme a na zbylém tuku cibuli zpěníme dorůžova, přimícháme sladkou a pálivou papriku, kysané zelí (jemně pokrájené), zakryjeme pokličkou a dusíme asi deset minut.
-
4
Do zelí vložíme porce kapra, přilijeme masový vývar a dusíme asi 5 minut, potom podáváme.