Krkonošský kapr s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 500 g Zelí kysané
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Paprika mletá pálivá
  • 1 dl Masový vývar
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 584 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 1055.9 mg
  • Vláknina 7320.8 mg
  • Vitamín A 7320.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.2 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme a posypeme kmínem.

  • 2

    V hlubší pánvi rozpálíme olej s máslem a porce kapra zprudka osmažíme z obou stran dozlatova.

  • 3

    Oloupeme cibuli a pokrájíme ji nadrobno. Pak kapra vyjmeme a na zbylém tuku cibuli zpěníme dorůžova, přimícháme sladkou a pálivou papriku, kysané zelí (jemně pokrájené), zakryjeme pokličkou a dusíme asi deset minut.

  • 4

    Do zelí vložíme porce kapra, přilijeme masový vývar a dusíme asi 5 minut, potom podáváme.

Komentáře k receptu