Rýžový salát s fazolkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Fazolky mražené
  • 225 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 400 g Fazole černé
  • 225 g Fazole červené sterilované
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Hořčice dijonská
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Rajčatová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 121 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 121 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2130 mg
  • Vláknina 48107.8 mg
  • Vitamín A 48107.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podle návodu uvaříme rýži doměkka.

  • 2

    Fazolky uvaříme ve vroucí vodě 4 - 5 minut. Propláchneme studenou vodou, necháme okapat a můžeme i vyloupat z lusků.

  • 3

    Rýži propláchnutou studenou vodou vsypeme do mísy.

  • 4

    Prošleháním rajčatové šťávy, olivového oleje, octa, hořčice, rozetřeného česneku, nasekaného koriandru a pepře připravíme dresing, kterým přelijeme rýži a dobře promícháme.

  • 5

    Přidáme všechny propláchnuté fazole, jarní cibulku nakrájenou na kolečka a papriku na kousky. Vše dobře promísíme.

  • 6

    Vychlazený salát ozdobíme snítkou čerstvého koriandru.

Komentáře k receptu