Mořské plody zapečené s hráškem
Suroviny
- 120 g Sýr Ementál (Primátor)
- 120 g Mořské plody mix
- 250 g Hrášek v mírně slaném nálevu
- 250 ml Voda pitná
- 150 ml Voda pitná
- 250 ml Mléko polotučné
- 0.333333 kávová lžička Sůl
- 2 špetka Muškátový květ
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 19 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 39 mg
- Draslík 0.7 mg
- Vláknina 60.6 mg
- Vitamín A 60.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mořské plody vložíme do 250 ml vroucí vody a na mírném plameni vaříme zhruba 12 minut.
-
2
V mezičase připravíme z másla a mouky jíšku, kterou rozšleháme s vodou, povaříme a poté doplníme máslem. Mírně vaříme alespoň 10 minut.
-
3
Do jíšky vmícháme scezený a okapaný hrášek, sůl a muškátový květ. Vlijeme do vymazané ohnivzdorné mísy, uděláme 4 „hnízdečka“ a vložíme do nich rozdělené, uvařené a okapané mořské plody.
-
4
Celou směs zasypeme strouhaným sýrem a zapečeme v předehřáté troubě, až je sýr zlatavý.