Mořské plody zapečené s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 120 g Mořské plody mix
  • 250 g Hrášek v mírně slaném nálevu
  • 250 ml Voda pitná
  • 150 ml Voda pitná
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 0.333333 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Muškátový květ
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 39 mg
  • Draslík 0.7 mg
  • Vláknina 60.6 mg
  • Vitamín A 60.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mořské plody vložíme do 250 ml vroucí vody a na mírném plameni vaříme zhruba 12 minut.

  • 2

    V mezičase připravíme z másla a mouky jíšku, kterou rozšleháme s vodou, povaříme a poté doplníme máslem. Mírně vaříme alespoň 10 minut.

  • 3

    Do jíšky vmícháme scezený a okapaný hrášek, sůl a muškátový květ. Vlijeme do vymazané ohnivzdorné mísy, uděláme 4 „hnízdečka“ a vložíme do nich rozdělené, uvařené a okapané mořské plody.

  • 4

    Celou směs zasypeme strouhaným sýrem a zapečeme v předehřáté troubě, až je sýr zlatavý.

Komentáře k receptu