Mořské plody na rajčatech
Suroviny
- 100 g Krevety tygří - loupané
- 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 g Krabí tyčinky
- 100 g Mořské plody mix
- 250 g Špagety
- 80 g Protlak rajčatový
- 200 ml Víno bílé
- 0.333333 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Bazalka
- 1 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 špetka Oregano sušené
- 3 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 5 g
- Sodík 179 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 33.8 mg
- Draslík 178.8 mg
- Vláknina 1233.6 mg
- Vitamín A 1233.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V olivovém oleji mírně osmažíme 1 stroužek česneku, když zhnědne, vyjmeme ho a na olej vsypeme nasekanou petrželovou nať, vmícháme tužší část směsi mořských plodů, zalijeme vínem a dusíme. Po chvíli přidáme rajčata, rajčatový protlak a za stálého míchání ještě dusíme.
-
2
Poté směs osolíme, opepříme, kořeníme utřeným oreganem a vmícháme zbylou část směsi plodů, krevety, krabí tyčinky a zbylý rozdrcený česnek. Dusíme doměkka, přidáme pokrájené rajče, posekanou bazalku a nasekaný česnek.
-
3
V mezičase uvaříme špagety na skus, poté slijeme a necháme řádně okapat.
-
4
V míse smícháme udušenou směs plodů se špagetami.