Špindlerovské svíčkové medailonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Chřest sterilovaný
  • 125 g Lusky zelené fazolové celé v mírně slaném nálevu
  • 125 g Hrášek mražený
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule červená
  • 2.5 dl Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 679 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 542.5 mg
  • Vláknina 4651.4 mg
  • Vitamín A 4651.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou a osušenou hovězí svíčkovou pokrájíme na medailonky o síle asi 2,5 cm, které roztlačíme pěstí (nebudeme je klepat masovou paličkou), opepříme, osolíme, v hlubší pánvi zprudka na rozpáleném oleji krátce orestujeme z obou stran dozlatova, ale uvnitř musí zůstat maso růžové. Maso vyjmeme, do výpeku přimícháme mouku, osmažíme ji dozlatova, přilijeme 2,5 dl hovězího vývaru. Vývar pomalu a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až se šťáva začne oddělovat od tuku. Přidáme máslo (30 g), promícháme a odstavíme z plotny.

  • 2

    Špindlerovské řezy dáme na talíře, polijeme je výpekem, obložíme zeleninou, každou zvlášť a vedle sebe: prohřátý nakládaný chřest, zelené sterilované fazolové lusky, povařený mražený hrášek, kolečka usmažené červené cibule. Chřest posypeme opraženou strouhankou na másle a všechnu zeleninu polijeme rozpuštěným máslem (70 g).

Komentáře k receptu