Srdce na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 2 g Nové koření mleté
  • 2 g Bobkový list
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kg Hovězí srdce
  • 0.5 kg Játra vepřová
  • 0.5 kg Vepřové ledvinky
  • 0.5 kg Jehněčí plíčky
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 492.5 mg
  • Draslík 574.9 mg
  • Vláknina 3180.3 mg
  • Vitamín A 3180.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srdce, játra, plíčky, a ledvinky uvaříme spolu s cibuli, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a posypeme sladkou paprikou. Uvařené maso scedíme a dáme vychladnout.

  • 2

    Vývar, který zůstal z masa, zahustíme moukou, chvíli vaříme.

  • 3

    Vychladlé srdce, játra, plíčky, a ledvinky nakrájíme ne silnější nudle a dáme je zpět do vývaru, který osolíme a zalijeme smetanou.

  • 4

    Na talíři pokrm pokapeme citrónovou šťávou.

Komentáře k receptu