Perníkové stromečky
Suroviny
- 140 g Cukr moučkový
- 150 g Cukr moučkový
- 400 g Mouka pšeničná hladká
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 ks Hřebíček
- 2 špetka Nové koření mleté
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do perníku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 6 g
- Sodík 30 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 67.3 mg
- Draslík 35.1 mg
- Vláknina 290.2 mg
- Vitamín A 290.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vále vypracujeme hladké těsto ze všech přísad (všechno koření je mleté), vložíme do fólie a necháme v chladničce do druhého dne.
-
2
Z těsta vyválíme tenkou placku a vykrajujeme hvězdičky různých velikostí, abychom z nich mohli slepit stromečky.
-
3
Hvězdičky klademe na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.
-
4
Když je cukroví pečené, sundáme je hned z plechu na rovnou plochu a necháme vychladnout. Poté hvězdičky zdobíme bílkovou polevou podle vlastní fantazie a slepíme marmeládou do tvaru stromečků.
-
5
Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.