Kořeněné medové perníčky
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 250 g Med včelí
- 100 g Cukr moučkový
- 500 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Pomerančová kůra
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 ks Hřebíček
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Kypřicí prášek do perníku
- 1 ks Badyán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 13 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 76.3 mg
- Draslík 116.4 mg
- Vláknina 580.9 mg
- Vitamín A 580.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na válu smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, kypřící prášek do perníku, strouhanou citronovou a pomerančovou kůru, vejce a změklé máslo.
-
2
Cukr, med, mleté hřebíčky, badyán a skořici zahříváme v rendlíku až k varu. Poté stáhneme, za stálého míchání necháme vychladnout a přilijeme ke směsi na vál. Vypracujeme hladké těsto a ve fólii uložíme těsto do druhého dne do chladničky.
-
3
Na válu poté vyválíme placku a z ní vykrajujeme různé tvary. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.