Kořeněné medové perníčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Med včelí
  • 100 g Cukr moučkový
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Hřebíček
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Kypřicí prášek do perníku
  • 1 ks Badyán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 76.3 mg
  • Draslík 116.4 mg
  • Vláknina 580.9 mg
  • Vitamín A 580.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na válu smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, kypřící prášek do perníku, strouhanou citronovou a pomerančovou kůru, vejce a změklé máslo.

  • 2

    Cukr, med, mleté hřebíčky, badyán a skořici zahříváme v rendlíku až k varu. Poté stáhneme, za stálého míchání necháme vychladnout a přilijeme ke směsi na vál. Vypracujeme hladké těsto a ve fólii uložíme těsto do druhého dne do chladničky.

  • 3

    Na válu poté vyválíme placku a z ní vykrajujeme různé tvary. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu