Chlebový nákyp s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
- Sacharidy 110 g
- Tuky 15 g
- Sodík 458 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 141.2 mg
- Draslík 506 mg
- Vláknina 17837.9 mg
- Vitamín A 17837.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 784.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky toastového chleba usušíme v troubě, nebo použijeme starší, suchý toastový chléb. Krajíčky jemně umeleme a přidáme k nim oloupaná, nadrobno nakrájená jablka, 80g moučkového cukru, skořici a trochu citrónové kůry. Vše promícháme.
-
2
Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vložíme do ní těsto a chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě.
-
3
V mléce rozmícháme vejce a nalijeme na zapečený nákyp. Dopékáme v troubě asi 15-20 minut.
-
4
Nákyp podáváme posypaný zbylým moučkovým cukrem.