Skleněné nudle s hovězím masem a sezamem
Suroviny
- 350 g Hovězí svíčková
- 150 g Nudle skleněné
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 2 ks Paprika červená
- 1 ks Zelí čínské
- 1 hrst Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Pasta Sambal Oelek
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 11 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 36.8 mg
- Draslík 731 mg
- Vláknina 6198.8 mg
- Vitamín A 6198.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle vložíme do mísy, zalijeme vroucí vodou a necháme bobtnat cca 10 minut. Nasucho osmahneme sezam a odložíme. Maso pokrájíme na tenké nudličky. Cibulky, zelí a papriku očistíme a nasekáme také na nudličky. Česnek oloupeme.
-
2
Poté slijeme nudle, necháme okapat a nůžkami nastříháme na zhruba stejnou délku jako zeleninové nudličky. Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a maso na něm za stálého míchání cca 5 minut orestujeme. Ochutíme solí, pepřem a vyjmeme. Na zbytku oleje zprudka orestujeme zeleninu a prolisujeme k ní česnek. Vrátíme zpět maso, přidáme nudle a sezamový olej a prohřejeme. Osolíme, opepříme, dochutíme cukrem a sojovu omáčkou.
-
3
Směs rozdělíme na talíře, posypeme sezamem a podáváme s pastou sambal k případnému dochucení.