Telecí perkelt
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 18 g
- Sodík 873 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 78.8 mg
- Draslík 324.1 mg
- Vláknina 3020 mg
- Vitamín A 3020 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky.
-
2
Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Osmahneme ji na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku, zpěníme ji, přidáme maso, osolíme je a ve vlastní šťávě dusíme.
-
3
Když je šťáva vydušená na tuk, zaprášíme maso prosátou moukou, osmahneme a přidáme rajčatový protlak. Znovu krátce osmahneme a zalijeme vlažnou vodou. Dobře zamícháme.
-
4
Za občasného promíchání dusíme maso doměkka.
-
5
Nakonec měkké maso vyjmeme do čistého kastrolu, omáčku procedíme přes hustý cedník na maso a vše ještě podusíme.