Telecí perkelt

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Tuk
  • 20 g Sůl
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 750 g Telecí plec
  • 300 g Cibule
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 873 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 78.8 mg
  • Draslík 324.1 mg
  • Vláknina 3020 mg
  • Vitamín A 3020 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Osmahneme ji na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku, zpěníme ji, přidáme maso, osolíme je a ve vlastní šťávě dusíme.

  • 3

    Když je šťáva vydušená na tuk, zaprášíme maso prosátou moukou, osmahneme a přidáme rajčatový protlak. Znovu krátce osmahneme a zalijeme vlažnou vodou. Dobře zamícháme.

  • 4

    Za občasného promíchání dusíme maso doměkka.

  • 5

    Nakonec měkké maso vyjmeme do čistého kastrolu, omáčku procedíme přes hustý cedník na maso a vše ještě podusíme.

Komentáře k receptu