Salát s křupavým kozím sýrem, rajčaty a bazalkou
Suroviny
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 240 g Sýr kozí
- 100 g Strouhanka
- 100 g Rukola
- 150 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 hrst Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 813 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 47 g
- Sodík 587 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 170.1 mg
- Draslík 350.7 mg
- Vláknina 4598.8 mg
- Vitamín A 4598.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Váleček kozího sýra rozkrájíme na plátky. Obalíme v mouce, vajíčku a strouhance.
-
2
Zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Vyjmeme a necháme okapat na ubrousku.
-
3
Smícháme olivový olej, ocet, cukr, sůl a pepř. Rozkrájíme rajčata na plátky, ozdobíme rukolou a bazalkovými lístky, přidáme sýr a zakapeme zálivkou.