Spaghetti alla puttanesca
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 16 g
- Sodík 2593 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 57.4 mg
- Draslík 848.7 mg
- Vláknina 7743 mg
- Vitamín A 7743 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, nakrájíme nadrobno. Oloupaný česnek spolu s chilli papričkami a sardelkami nasekáme najemno. Tuto směs osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme rajčata, přilijeme víno a nezakryté vaříme na středním ohni cca 15 minut.
-
2
Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě dle návodu na obalu.
-
3
Do omáčky vmícháme kapary, olivy a ochutíme solí. Těstoviny slijeme, necháme krátce okapat, promícháme s omáčkou, rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.