Polévka z divočáka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 0.3 g Petržel - nať
  • 0.3 g Kmín celý
  • 0.2 g Houby čerstvé
  • 0.1 g Celer řapíkatý
  • 0.15 g Sádlo syrové
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 4 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Pepř citronový
  • 5 ks Brambory
  • 5 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 10 ks Nové koření celé
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 kg Kančí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 113 g
  • Sodík 957 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 1071.9 mg
  • Vláknina 7779.2 mg
  • Vitamín A 7779.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném sádle zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso, které zprudka orestujeme. Posypeme červenou paprikou a podlijeme vývarem. Přidáme kmín, nové koření, na kolečka nakrájenou mrkev, na kostky pokrájený celer a pod poklicí vaříme přibližně 7O minut.

  • 2

    Když začne maso měknout, přidáme houby, oloupané a na kostičky nakrájené brambory, na kolečka pokrájený česnek a vaříme dalších 30 minut. Uvařenou polévku dochutíme pepřem, solí a nasekanou petrželkou. Na talíři dle vlastní chutě pokapeme šťávou z citrónu.

  • 3

Komentáře k receptu