Polévka z divočáka
Suroviny
- 0.3 g Petržel - nať
- 0.3 g Kmín celý
- 0.2 g Houby čerstvé
- 0.1 g Celer řapíkatý
- 0.15 g Sádlo syrové
- 3 kávová lžička Sůl
- 4 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Pepř citronový
- 5 ks Brambory
- 5 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 3 ks Mrkev kořen
- 10 ks Nové koření celé
- 4 stroužek Česnek
- 2 l Vývar z hovězích kostí
- 1 kg Kančí maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 113 g
- Sodík 957 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 10 mg
- Draslík 1071.9 mg
- Vláknina 7779.2 mg
- Vitamín A 7779.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpáleném sádle zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso, které zprudka orestujeme. Posypeme červenou paprikou a podlijeme vývarem. Přidáme kmín, nové koření, na kolečka nakrájenou mrkev, na kostky pokrájený celer a pod poklicí vaříme přibližně 7O minut.
-
2
Když začne maso měknout, přidáme houby, oloupané a na kostičky nakrájené brambory, na kolečka pokrájený česnek a vaříme dalších 30 minut. Uvařenou polévku dochutíme pepřem, solí a nasekanou petrželkou. Na talíři dle vlastní chutě pokapeme šťávou z citrónu.
-
3