Pečená jablka v alobalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 4 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 309.5 mg
- Vláknina 8416.8 mg
- Vitamín A 8416.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme jablka a zbavíme jadřinců. Jablka položíme na čtverce alobalu, potřeme olivovým olejem a posypeme cukrem, který jsme smíchali se skořicí. Zbylý cukr nasypeme do otvorů v jablkách.
-
2
Přidáme střídavě meruňkovou zavařeninu se spařenými rozinkami.
-
3
Po zaplnění otvorů nasypeme nahoru kopeček třtinového cukru a jablka zabalíme do čtverců alobalu. Urovnáme je do pekáče a pečeme do změknutí.
-
4
Vyjmeme z trouby, rozbalíme a na talíři můžeme dezert ozdobit šlehačkou.