Jelení ragú s brokolicí
Suroviny
- 300 g Brokolice
- 600 g Jelení maso
- 200 ml Víno červené
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Cibule
- 4 ks Nové koření celé
- 4 ks Jalovec
- 3 špetka Sůl
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 17 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 139.5 mg
- Draslík 825.3 mg
- Vláknina 4883.6 mg
- Vitamín A 4883.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jelení maso vložíme do litru vroucí vody a vaříme doměkka. Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vykostíme a na míse necháme vychladnout, poté nakrájíme na větší kousky.
-
2
Do půl litru vroucí vody dáme vařit brokolici do měkka. Poté ji prolijeme studenou vodou, necháme řádně okapat, rozebereme na růžičky.
-
3
V hlubokém rendlíku na másle s olejem smažíme drobně pokrájenou cibuli, poté vmícháme koření, mouku, smažíme světlou jíšku. Do hotové jíšky zašleháme 300 ml vývaru z masa a alespoň čtvrt hodiny vaříme. Poté přimícháme víno, šťávu z pomeranče, ještě povaříme a osolíme.
-
4
Do hotové omáčky vložíme maso, brokolici a prohřejeme.