Polévka ze zvěřiny s houbami a bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 8 g
- Sodík 519 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 72.7 mg
- Draslík 1241.1 mg
- Vláknina 19122.1 mg
- Vitamín A 19122.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso v hrnci zalijeme studenou vodou, přidáme koření, sůl, houby a cibuli a vaříme. Po dosažení varu snížíme teplotu, aby se polévka jen „převalovala“.
-
2
Sušené houby rozdrobíme a necháme ve vodě půl hodiny namáčet. Poté houby osmažíme na másle, přidáme k nim na kostky nakrájené syrové brambory, hrubě ustrouhaný celer, zalijeme trochou vývaru a dusíme doměkka.
-
3
Když je maso v polévce vařené, přecedíme vývar, maso necháme prochladnout a poté je obereme z kostí a nakrájíme. Do vývaru vložíme dušené houby s celerem a bramborami, nakrájené maso a polévku zdobíme drobně posekanou petrželovou natí.