Polévka ze zvěřiny s houbami a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 30 g Houby sušené
  • 800 g Srnčí maso
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Nové koření celé
  • 2 ks Jalovec
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 72.7 mg
  • Draslík 1241.1 mg
  • Vláknina 19122.1 mg
  • Vitamín A 19122.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso v hrnci zalijeme studenou vodou, přidáme koření, sůl, houby a cibuli a vaříme. Po dosažení varu snížíme teplotu, aby se polévka jen „převalovala“.

  • 2

    Sušené houby rozdrobíme a necháme ve vodě půl hodiny namáčet. Poté houby osmažíme na másle, přidáme k nim na kostky nakrájené syrové brambory, hrubě ustrouhaný celer, zalijeme trochou vývaru a dusíme doměkka.

  • 3

    Když je maso v polévce vařené, přecedíme vývar, maso necháme prochladnout a poté je obereme z kostí a nakrájíme. Do vývaru vložíme dušené houby s celerem a bramborami, nakrájené maso a polévku zdobíme drobně posekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu