Bulgogi s kim chee a dipem z jarní cibulky
Suroviny
- 500 g Hovězí maso zadní
- 2 kávová lžička Cukr třtinový
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Zázvor celý
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 9 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 72.5 mg
- Draslík 51.3 mg
- Vláknina 1118.6 mg
- Vitamín A 1118.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kusy široké cca 3cm, zabalíme do sáčku a vložíme na 3h do mrazáku. Poté nakrájíme na velmi tenké plátky.
-
2
Na marinádu nasekáme cibuli na tenká kolečka, oloupaný česnek a zázvor prolisujeme, promícháme s cibulkou, sójovou omáčkou, sezamovým olejem, praženými sezamovými semínky a ochutíme pepřem a cukrem.
-
3
Plátky masa naskládáme do misky, přelijeme marinádou, zakryjeme a necháme 4h odležet.
-
4
V pánvi rozpálíme olej a maso na něm cca 1min postupně orestujeme. Ochutíme solí a pepřem.
-
5
Podáváme s Kim chee a Dipem z jarní cibulky. Jako přílohu můžeme použít rýži.