Hermelín se švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1027 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 78 g
- Sodík 240 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 659.8 mg
- Vláknina 14428 mg
- Vitamín A 14428 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0.6 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nachystáme si 2 podélně rozkrojené vyzrálé hermelíny. Na náplň potřebujeme polovinu sušených švestek propláchnutých horkou vodou, které jemně nasekáme, podobně jako oloupaný česnek z jedné středně velké paličky a dohromady utřeme na pastu. Přidáme čerstvý rozmarýn rozsekaný nadrobno, pastu osolíme a vše důkladně promícháme. Směsí pak potřeme spodní části rozkrojených hermelínů, přiklopíme na ně vrchy a lehce stiskneme k sobě.
-
2
Naplněné sýry vložíme do umyté sklenice, obložíme zbylými švestkami, česnekem nakrájeným na plátky z druhé palice, můžeme přidat ještě i rozmarýn, badyán a posypeme sladkou paprikou. Nakonec sýry zalijeme olejem, do něhož můžeme vmíchat navíc 1 lžičku sladké papriky. Sklenici uzavřeme víčkem nebo jen překryjeme látkou, upevníme gumičkou a necháme zrát 4 až 5 dnů.