Bhádží míchané
Suroviny
- 100 g Květák
- 175 g Mouka cizrnová
- 1.5 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.11 hrnek Olej rostlinný
- 12 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 14 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 701.3 mg
- Vláknina 14856.5 mg
- Vitamín A 14856.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.3 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky dáme mouku, sůl, jedlou sodu, koriandr, kurkumu, garam masalu a chilli. Vše promícháme. Směs rozdělíme na tři části a dáme do samostatných misek. Do jedné misky dáme nakrájený pórek, do druhé nakrájenou cibuli a do třetí uvařený květák. Do každé přidáme 3 lžíce vody a umícháme ze všech hladkou pastu.
-
2
Rozehřejeme v pánvi olej a pomocí dvou lžiček tvoříme ze směsi kuličky a každou smažíme 4 minuty, než nezhnědnou. Poté necháme okapat a podáváme teplé.