Bhádží míchané

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Květák
  • 175 g Mouka cizrnová
  • 1.5 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.11 hrnek Olej rostlinný
  • 12 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 701.3 mg
  • Vláknina 14856.5 mg
  • Vitamín A 14856.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky dáme mouku, sůl, jedlou sodu, koriandr, kurkumu, garam masalu a chilli. Vše promícháme. Směs rozdělíme na tři části a dáme do samostatných misek. Do jedné misky dáme nakrájený pórek, do druhé nakrájenou cibuli a do třetí uvařený květák. Do každé přidáme 3 lžíce vody a umícháme ze všech hladkou pastu.

  • 2

    Rozehřejeme v pánvi olej a pomocí dvou lžiček tvoříme ze směsi kuličky a každou smažíme 4 minuty, než nezhnědnou. Poté necháme okapat a podáváme teplé.

Komentáře k receptu