Rybí koláčky se salsou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Pstruh
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Kopr čerstvý
  • 10 g Citronová kůra
  • 100 g Cibulka jarní
  • 200 g Okurka salátová
  • 15 g Limetková kůra
  • 500 g Filety z tresky tmavé
  • 10 ml Olej olivový
  • 60 ml Limetková šťáva
  • 5 kávová lžička Strouhanka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Chilli paprička zelená
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 729 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 89.2 mg
  • Draslík 447.6 mg
  • Vláknina 2307 mg
  • Vitamín A 2307 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Najemno nakrájíme okurku. Do misky dáme okurku, drcený česnek, nakrájenou chilli papričky, šťávu i kůru z limetek a kopr. Okořeníme a dokonale promícháme. Přikryjeme a vložíme asi na 30 minut do chladničky

  • 2

    Filety ryb nakrájíme na malé kousky. Do mísy vložíme kousky tresky, pstruha, nasekanou jarní cibulku, strouhanku, vejce a kůru z citronu. Okořeníme a vše řádně promícháme.

  • 3

    Z rybí směsi vytvoříme 12 karbanátků. Na větší pánvi rozehřejeme olej a karbanátky smažíme 5 minut po každé straně dozlatova. Podáváme se salsou.

Komentáře k receptu