Lososová pěna v křenové omáčce
Suroviny
- 10 g Salát ledový
- 250 ml Losos ve vlastní šťávě
- 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 ks Citrony
- 1 ks Okurky
- 1 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 3 polévková lžíce Želatina
- 1 polévková lžíce Majonéza
- 2 polévková lžíce Dressing francouzký
- 3 polévková lžíce Omáčka k masu křenová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 21 g
- Sodík 468 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 293.8 mg
- Vláknina 2998.8 mg
- Vitamín A 2998.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vezmeme polovinu okurky, nakrájíme na kostičky a naložíme do francouského dresinku. Poté oloupeme druhou polovinu okurky a nákrájíme na silnější kolečka. V rendlíku uvaříme vodu a vhodíme na 5 minut nakrájená kolečka okurky. Poté okurky vyjmeme, necháme okapat a osušit.
-
2
Do vařící vody vložíme rozpuštěnou a dobře rozmíchanou želatinu. Vedle v mističce rozmixujeme lososa i se šťávou z konzervy, přidáme předem uvařenou okurku s majonézou a rozpuštěnou želatinou. Dle chuti můžeme osolit a opepřit. Vše důkladně promixujeme.
-
3
Přidáme pokrájenou okurku a opatrně vetřeme vychlazenou a našlehanou šlehačku.
-
4
Poté vypláchneme vodou formu, nalijeme do ní lososí směs a dáme do lednice ztuhnout. Poté směs vyklopíme na servírovací tácek a navrch ozdobíme střídavě plátky rajčete a citronu a kousky salátu. Lososa přelijeme křenovou omačkou a můžeme podávat.