Mřížkovaný medovník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Hřebíček
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 6 polévková lžíce Marmeláda ostružinová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 49.9 mg
  • Draslík 32.2 mg
  • Vláknina 2534.2 mg
  • Vitamín A 2534.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pracovní ploše smícháme mouku se solí a moučkovým cukrem. Přidáme máslo, ohřátý tekutý med, 1 vejce, jedlou sodu, skořici, nadrcený hřebíček a citronovou kůru. Podle potřeby přilijeme mléko a vypracujeme těsto.

  • 2

    Dvě třetiny těsta rozválíme a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Povrch potřeme marmeládou, posypeme mletými ořechy a poklademe zbylým těstem nakrájeným na proužky. Z proužků vytvoříme mřížkování.

  • 3

    Koláč potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 4

    Po vychladnutí nakrájíme na čtverce a podáváme.

Komentáře k receptu