Nové brambory s kerblíkem a česnekem
Suroviny
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Mouka polohrubá
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Kopr čerstvý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Kerblík
- 12 ks Brambory
- 1 ks Bobkový list
- 4 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 13 g
- Sodík 318 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 1085 mg
- Vláknina 14138.8 mg
- Vitamín A 14138.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme kerblík, kopr, zelenou petrželku a drobně bylinky pokrájíme. Česnek oloupeme a drobně pokrájíme.
-
2
V misce si smícháme mouku se solí, drceným kmínem, černým pepřem a bylinkami.
-
3
12 kusů nových brambor (vybereme stejnou velikost) dobře omyjeme, necháme okapat a vlhké obalíme v ochucené mouce.
-
4
Zapékací mísu vymažeme máslem a brambory do ní poskládáme. Posypeme je česnekem, přiložíme bobkový list a mísu zakryjeme alobalem.
-
5
Pečeme v předehřáté troubě při 200°C přibližně 45-50 minut dozlatova.